Potpisan ugovor o izgradnji zgrade općine

potpis

Danas je, u Uredu načelnika općine Gornji Vakuf - Uskoplje potpisan ugovor o prvoj fazi izvođenja radova na rekonstrukciji i prenamjeni zgrade bivšeg hotela „Raduša" u zgradu općinske administracije.

Ugovor su potpisali direktor poduzeća „BH 4" d.o.o. iz Jajca, gospodin Nermin Ribić i načelnik općine gosp. Sead Čaušević. Ova, prva faza, podrazumijeva izvođenje grubih građevinskih radova, a vrijednost ugovorenih radova je, po ponudi koju je dostavilo poduzeće „BH 4", 299.606,94 KM. Planirani početak radova je 21. 04. 2009. godine, a rok za završetak radova je 60 radnih dana.

. WEB_3

Načelnik općine, gosp. Čaušević je ovom prilikom istakao da očekuje da bi se radovi na rekonstrukciji i prenamjeni zgrade bivšeg hotela „Raduša" mogli odmah nastaviti jer je proračunom općine Gornji Vakuf - Uskoplje predviđeno izdvajanje iznosa od 420.000,00 KM, a da je upućen i zahtjev Fondaciji za održivi razvoj ODRAZ za sredstva u iznosu od oko 200.00,00 KM kojim bi se uradile instalacije. Ako se radovi budu odvijali planiranom dinamikom građani Gornjeg Vakufa - Uskoplje bi već za dva mjeseca mogli vidjeti konture buduće zgrade općinske administracije.