Općinske stipendije

Nakon što je Kantonalna uprava za pitanje branitelja i invalida Domovinskog rata Kantona Središnja Bosna končano objavila popis korisnika ovogodišnjih stipendija za djecu pripadnika braniteljskih populacija i Općinsko povjerenstvo za dodjelu stipendija je danas objavilo listu studenata koji su postali korisnici općinskih stipendija. .

Na raspisani konkurs za dodjelu stipendija u Kantonalnu upravu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata sa područja općine Gornji Vakuf – Uskoplje stiglo je 109 zahtjeva, a 81 zahtjev je riješen pozitivno. Općinsko povjerenstvo za dodjelu stipendija je, imajući u vidu popis korisnika stipendija iz Kantonalne uprave, izvršilo odabir korisnika općinskih stipendija po raspisanom konkursu te je donijelo odluku po kojoj će 20 studenata prve godine, 15 studenata druge , i 15 studenata treće, četvrte i pete godine potpisati sa Općinom Gornji Vakuf – Uskoplje ugovore o stipendiranju u akademskoj 2008/2009 godini..

Ove godine je čak 151 student predao zahtjev za dodjelu općinskih stipendija. Nažalost, 67 studenata nije ispunilo uvjete natječaja.

Svima onima koji ove godine nisu ostvarili pravo na dodjelu stipendija želimo da slijedeće godine ostvare još bolji uspjeh čime bi stekli pravo na dodjelu stipendija.