Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB

Sajam3

Dana 26. 05. 2016 godine u krugu tržnog centra “Onal” DonjiVakuf upriličeno je svečano  otvaranje  petog (5) po redu Sajma obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB. Otvorenju su prisustvovali  općinski i kantonalni zvaničnici,te brojni gosti i posjetioci.
Sajam je okupio oko 60 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su došli da promoviraju svoje proizvode iz oblasti metalne, drvne, tekstilne i prehrambene industrije. Peti Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a, zvanično je otvorio premijer SBK-a Tahir Lendo.
„Kada smo razmišljali da organiziramo ovakav sajam zajedno sa Udruženjem obrtnika poslodavaca iz Donjeg Vakufa, naša ideja je bila da promovišemo Centar obrta i poduzetništva u srcu Srednje Bosne. Ovaj sajam je jedinstvena prilika da obrtnik napravi prvi korak ka uspješnoj i dobroj saradnji, prezentaciji svog proizvoda na lokalnom tržištu ali i šire“, kazao je premijer SBK-a Tahir Lendo, koji je  zaželio sretnu i uspješnu promociju proizvoda svih izlagača za vrijeme trajanja sajma.

Sajam2

Ovogodišnji sajam održava se u sklopu obilježavanja 506. Ajvatovice. Brojnim gostima, posjetiocima i izlagačima dobordošlicu u Donji Vakuf poželjeli su Načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić, glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf, Esad ef. Slipac i član UO Udruženja obrtnika poslodavaca Donji Vakuf Ibrahim Ajanović.

Sajam1Zahvalnice za pomoć i učešće na Sajmu obrta, poduzetništva i turizma SBK uručene su Zihniji Aganoviću pomoćniku ministra za poduzetništvo i obrt SBK, Načelniku općine Bugojno Hasanu Ajkuniću, Načelniku općine Donji Vakuf Husi Sušiću te stalnim izlagačima Lenatex Srbac iz Srbije, Studio “Vag” Donji Vakuf i Dekoram Bugojno.

 

Svečanost otvaranja sajma svojim nastupom upotpunili su članovi KUD –a Nakib Abdagić Kiban iz Donjeg Vakufa i solista Salem Ćorić. Sajam je otvoren za posjetioce do 28. maja.