Poziv za poljoprivrednike

Općina Gornji Vakuf – Uskoplje učestvuje u Projektu razvoja ruralnog poslovanja (RBDP) u Bosni i Hercegovini, koji je finansiran od strane Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD). Sredstva su namijenjena samostalnim poljoprivrednim proizvođačima, udruženjima poljoprivrednika (udruženjima građana) i zadrugama.

Pozivaju se svi zainteresirani poljoprivredni samostalni poljoprivredni proizvođači i građani koji posjeduju zemlju o koji imaju interes da se bave poljoprivredom da prisustvuju prezentaciji Programa podrške za poljoprivrednike u okviru projekta „Razvoj ruralnog poslovanja (RBDP)“, koji će biti održan u srijedu 27. 07. 2016. godine u 11 sati u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu – velika sala.
Projekat će sufinansirati nabavku starter paketa za sadnju jagodičastog voća, povrća ili ljekovitog i aromatičnog bilja na površini do 2 dunuma zemljišta po domaćinstvu. Zbog velikog rasta tražnje i izvoza, te dobre otkupne cijene, uzgoj jagodičastog voća, povrća i ljekobilja omogućava i siromašnim poljoprivrednicima, koji se bave ostalim poljoprivrednim djelatnostima (proizvodnja mlijeka, mesa i sl.), da na vlastitom imanju ostvare dodatnu zaradu.
Na prezentaciji projekta svi prisutni će moći popuniti jednostavan upitnik sa osnovnim pitanjima u kome će iznijeti čime se bave i koje su njihove trenutne potrebe, te izraziti zainteresovanost za učešće u projektu.