Održana sjednica Općinskog vijeća

IMG 20161117 101550 Small 2

Nakon što je u utorak, 8. 11. 2016. godine gospodin Sead Čaušević, na svečanosti održanoj u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, preuzeo certifikat i potpisao svečanu izjavu čime je prihvatio mandat općinskog načelnika općine Gornji Vakuf - Uskoplje, danas je održana i prva sjednica novoizabranog Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje. Na sjednici su bili svi izabrani vijećnici koji su, prije početka radnog dijela sjednice preuzeli certifikate i potpisali svečane izjave o prihvaćanju mandata općinskog vijećnika.

IMG 20161117 101513 Small

 

 

 

 

 

 

 

Sjednicu je otvorio dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje, gosp. Marinko Krajina, koji je čestitao gosp. Seadu Čauševiću ponovni izbor za Općinskog načelnika, te je pozdravio novoizabrane vijećnike i zaželio im uspješan rad u naredne četiri godine.  Na dnevnom redu ove prve sjednice novog saziva Općinskog vijeća našle su se protokolarne odluke koje će omogućiti rad novog saziva Općinskog vijeća kao što su odluka o utvrđivanju prestanka mandata vijećnicima IV. saziva Općinskog vijeća, Odluka o sastavu V. saziva Općinskog vijeća, Odluka o imenovanju komisije/povjerenstva za izbor i imenovanje u sastavu : Dževad idrizović, predsjednik, članovi Marinko Krajina, Josip Herceg, Merhila Čaušević i Alena Spahić-Demirović.

Odlukom je razrješen dužnosti dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća gosp. Marinko Krajina, a za novog Predsjednika je, jednoglasno izabran gosp. Goran Batinić vijećnik koalicije Hrvatska lista, član HDZ BiH, koji je nastavio predsjedati sjednicom.

U nastavku sjednice izabrani su članovi komisije/povjerenstva za budžet/proračun, financije i ekonomska pitanja u sastavu : Igor Blažević, predsjednik, članovi Adnan Ramić, Mateja Gadža, Maid Gafić i Mustafa Polić, te komsija/povjerenstvo za statut i propise u sastavu : Josip Herceg, predsjednik, članovi Mehrid Petrović, Jozo Jurina, Amra Pokvić i Jozo Šekerija.

Na kraju sjednice usvojen je i prijedlog odluke o sastavu Kolegija V. saziva Općinnskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje.

IMG 20161117 101520 Small