Posjet delegacije iz Hrvatske

1

U utorak, 31. 01. 2016. godine državni tajnici Zvonko Milas, predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Nikola Mažar, predstojnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te Ivan Del Vechio, Veleposlanik RH u BiH posjetili su općinu Gornji Vakuf-Uskoplje. U posjeti su sudjelovali i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH i Pero Bilušić, Prvi tajnik Veleposlanstva RH u BiH.

Goste su dočekali Goran Batinić, predsjednik Općinskog vijeća, i Sead Čaušević, načelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje.

Domaćini su upoznali uvažene goste s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Između ostaloga, gosti su zamoljeni za pomoć i podršku Vlade RH za nekoliko projekata. Također, naglašen je veliki potencijal za razvoj općine u području turizma.

2

 

Ovom prigodom domaćini su se zahvalili državnim tajnicima na dosadašnjoj pomoći i projektima koji su do sada implementirani (Dom zdravlja, dječji vrtić, osnovna i srednja škola) preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Nakon sastanka s domaćinima u zgradi općine Gornji Vakuf-Uskoplje gosti su posjetili župni ured Župe Uznesenja BDM u Uskoplju i osnovnu školu "Uskoplje" koju su oba Središnja državna ureda u nekoliko navrata pomagali u raznim programima i projektima.