Članice udruge "Polet" kod Načelnika

Polet
 
Danas, 22.02.2017. godine u  kabinetu Općinskog načelnika Seada Čaušević upriličen je sastanak sa predstavnicima udruženja „Polet“ žena oboljelih od karcinoma dojke sa  područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Sastanku je prisustvovao i direktor JU Dom zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje dr. Ejub Zukić..
Istaknuto je da je osnovni cilj udruženja „Polet“ koje okuplja oboljele i liječene od karcinoma dojke,pronalaženje najboljih načina i mogućnosti u liječenju osoba oboljelih od malignih bolesti.
Poseban akcent stavljen je na rano otkrivanje raka ne samo dojke, nego i ostalih karcinoma, jer to je, kako je rečeno, jedini oblik prevencije ove bolesti.
Tokom sastanka članice udruženja su upoznale Općinskog načelnika i direktora JU Dom zdravlja o stvarnim potrebama udruženja koje bi trebalo u što skorije vrijeme riješiti, da bi udruženje moglo nesmetano da radi i egzistira.
Na kraju sastanka Općinski načelnik Sead Čaušević  i direktor JU Dom zdravlja dr. Ejub Zukić su udruženju „Polet“ obećali bezrezervnu podršku, kao i svaku vrstu pomoći u njihovom radu.